Årets biografinnovatör 2021

_g6a9204-1.jpg

Magnus Thuvesson och Folkets hus i Älmhult har fått mottaga en utmärkelse som årets biografinnovatör 2021. Priset delas ut för andra gången och utses av Biografcentralen och bio.se.

 

- Jag är så himla glad för detta, vi har jobbat hårt, detta är hela Folkans pris, hälsar Magnus.

 

Motiveringen lyder:

 

Med en tydlig vision, under ett år kantat av restriktioner som slagit hårt mot biobranschen, har den här personen lyckats ge invånarna på sin ort något som tidigare endast funnits i storstäderna. Genom en ombyggd biograf med fullständiga rättigheter i bar, bistro och salong och med tonvikt på ekologisk och lokal mat. Genom en verksamhet med en bred variation i film men även direktsänd sport, livekonserter för både vuxna och barn, stand up, ölprovningar och en jazzfestival i internationell klass. Trots pandemisk snålblåst och en föränderlig hinderbana av restriktioner har biografen lyckats nå fler och fler ortsbor med sina uppskattade evenemang. Utmärkelsen Årets Biografinnovatör tilldelas Magnus Thuvesson, ordförande och visionär på Folkets Hus Älmhult. En sann inspiratör för biografer över hela Sverige.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.