Årets bio!

FOLKETS HUS I ÄLMHULT ÄR UTSEDD TILL ÅRETS BIO 2022
Utmärkelsen Årets bio delades ut av riksorganisationen Folkets Hus och Parker i samband med festivalen Filmdagarna som arrangeras 18-21 augusti på Folkets Hus i Sundsvall. Priset ges till: "Biografer som på ett aktivt sätt ökat intresset för biografen på sin ort, genom en stor publikökning, större arrangemang och engagemang."

Magnus Thuvesson, verksamhetsutvecklare och fd ordförande mottog priset på torsdag kväll vid invigningsmiddagen av Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

 

- Otroligt hedrande att få ta emot detta fina pris. Vi vet att konkurrensen är hård och att det kryllar av engagerade föreningsdrivna biografer i landet. Det är en fin lön för mödan, för möda har det varit. Vi har jobbat nästan orimligt hårt de senaste tre åren men i en fin förening av människor som kommer samman för något man tror på blir allt mycket lättare. Vi har lyckats skapa en ja-sägar-kultur där allt är möjligt och genom att skapa en bio och mötesplats som vi själva vill gå till har vi också lyckats nå fler och fler Älmhults-bor. Vi har bara börjat, säger Magnus Thuvesson.

 

- Årets jazzklubb, Årets utvecklare i Älmhult och nu också Årets bio! Folkets Hus i Älmhult är verkligen en förebild för hur ett Folkets Hus och en biograf ständigt kan utvecklas, hitta nya vägar och blomstra. Folkets Hus är ett nav i samhället och en viktig del för att göra Älmhult till en levande Smålandsort, säger Calle Nathanson vd Folkets Hus och Parker.

 

FOLKETS HUS OCH PARKERS MOTIVERING ÅRETS BIO 2022
"Årets bio har många strängar på sin lyra och har skjutit sig ur pandemin med riksomfattande utmärkelser, storsatsningar och ett aktivt värdskap. Med hjälp av ideella krafter har de kunnat slå upp dörrarna till ett helt nyrenoverat hus, öppnat en restaurang, arrangerat konserter och stand-up. Parallellt med ordinarie filmvisningar rullar även matinéer, Bio kontrast, Live på bio och Melodikryss. Fler biografvisningar första kvartalet 2022 än 2019, trots en nyss uppvaknad återgång efter pandemin.

Årets biograf doftar nymalet kaffe, klirrar kristall och har teak i detaljerna. Man har tagit tillvara på husets historia och jazzar sig vidare mot en ljus framtid!"

 

På bilden: Magnus Thuvesson och Calle Nathanson
Fotograf: Pär Olert

Årets jazzklubb!

Vi är otroligt glada och stolta att efter vår stora satsning på kvalitativa musik redan efter ett år har fått den nationella utmärkelsen årets jazzklubb! Från april 2021 - när man endast fick vara 8 i publiken till slutet av 2021 genomförde vi inte mindre än 30 konserter med professionella musiker från hela landet och utlandet. Kronan på verket var förstås premiären av festivalen Älmhult Music&Art som bland annat gästades av  bland annat den internationella storstjärnan Danilo Perez tillsammans med Bohuslän Big Band.

 

Motiveringen lyder:

I en tid då många tvingats ställa in har de startat upp. Den nya jazzklubben har satsat på kvalitet rakt igenom - från bokningar till konsertlokal, loger, ljud och ljus. Initiativet älskas av såväl publik som av landets främsta jazzmusiker Med storartat engagemang från såväl anställda som ideella krafter skapas en välkomnande atmosfär som lockar en ny jazzpublik till en liten ort. En satsning värd all uppmuntran. Årets Jazzklubb är Älmhult Folkets Hus. 

Årets utvecklare i Älmhult!

_g6a9535.jpgPå företagargalan tidigare i år fick vi ta emot priset "årets utvecklare" av Växande Älmhult, vi är stolta och hedrade! Tack kollegor, tillsammans gör vi Älmhult bättre!

"Årets utvecklingspris tilldelas en organisation som med en djärv satsning och småländsk klurighet genomfört en nystart och investering med stort inslag av ideellt arbete. Genom satsningen har organisationen gett Älmhult och dess invånare ett kulturhus som annars bara finns i storstäderna . Vi har nu fått en ombyggd biograf, bistro med fullständiga rättigheter och en mötesplats med evenemang i toppklass för alla generationer."

Årets biografinnovatör 2021

_g6a9204-1.jpg

Magnus Thuvesson och Folkets hus i Älmhult har fått mottaga en utmärkelse som årets biografinnovatör 2021. Priset delas ut för andra gången och utses av Biografcentralen och bio.se.

 

- Jag är så himla glad för detta, vi har jobbat hårt, detta är hela Folkans pris, hälsar Magnus.

 

Motiveringen lyder:

 

Med en tydlig vision, under ett år kantat av restriktioner som slagit hårt mot biobranschen, har den här personen lyckats ge invånarna på sin ort något som tidigare endast funnits i storstäderna. Genom en ombyggd biograf med fullständiga rättigheter i bar, bistro och salong och med tonvikt på ekologisk och lokal mat. Genom en verksamhet med en bred variation i film men även direktsänd sport, livekonserter för både vuxna och barn, stand up, ölprovningar och en jazzfestival i internationell klass. Trots pandemisk snålblåst och en föränderlig hinderbana av restriktioner har biografen lyckats nå fler och fler ortsbor med sina uppskattade evenemang. Utmärkelsen Årets Biografinnovatör tilldelas Magnus Thuvesson, ordförande och visionär på Folkets Hus Älmhult. En sann inspiratör för biografer över hela Sverige.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.