Konst

Utställning i salongen 

Jennie petersen

Jennie Petersen har skapat originalverket som vi har gjort till affisch. Hennes populära "pyjama ladies" har fått två nya kompisar som verkligen gillar musik. Verket är unikt framtaget för festivalen och kommer att auktioneras ut under festivalen. Jennie kommer också att medverka på festivalen och ställa ut inne i salongen. 

 

Jennie Petersen började måla för några år sedan men det var när hon blev sjukskriven för utmattning som hon hittade sin inriktning. Precis som många andra kvinnor har Jennie länge känt att hon aldrig duger, att hon inte är bra nog. Hon är trött på idealen och normerna som vårt samhälle skapar och utmanar dem i sin konst. Inspirationen till hennes verk kommer från kvinnor som tror på sig själva, kvinnor som vågar ta plats och som utmanar idealen och normerna. Några av dem är Helene Schjerfbeck, Vanessa Bell, Sonia Delaunay, Sigrid Hjerten och Lena Cronqvist. Jennie målar nu mestadels med akryl och oljepasteller. 

 

Instagram

 

 

Utställning i salongen 

Henrik Palmberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diö Konsthall, 11 november kl 14

LEif Holmstrand

 

Diö konsthall är ett relativt nytt inslag i Älmhults kommun som har fått nationell uppmärksamhet. Vi delar samma vision om att tillgängliggöra kultur av absolut högsta kvalité även utanför de större städerna. När vi nu finns i samma kommun är det också självklart att vi samarbetar. Diö Konsthall hissar nya verk av allt från etablerade konstnärer till förskoleklasser i flaggstång och är öppet 24 timmar om dygnet för beskådan.

 

Den 11 november kl 14 invigs ett helt nytt verk av konstnären Leif Holmstrand. Han utsågs till "Årets bästa" i kategorin Konst 2006 av tidningen Nöjesguiden, med motiveringen "Leif Holmstrand kör benhårt sitt race med virkade och stickade skulpturer, skräckinjagande performances, tvättlineinstallationer och dinglande barnvagnar. Dessutom skriver han utmärkt poesi. 

 

LEif H. hemsida

Diö konsthall instagram

 

Pågående utställning - Älmhult Art Center

Mahmoud Jaour - "solen går upp imorgon också"

Konstföreningen i Älmhult är en av Folkans närmsta vänner. Vi startade den här festivalen tillsammans mitt under pandemi när önskan och längtan efter kultur var starkare än någonsin. Sedan dess har de fått en utmärkt lokal precis vid stationen och skapat Älmhult Art Center. Under festivalen pågår utställningen "Solen går upp imorgon också" av Mahmoud Jaoour som vi vill passa på att tipsa om.  Mahmoud är född i Syrien men har flytt till Sverige och hans konst handlar om längtan till hemlandet och drömmar om framtiden. 

 

Vägbeskrivning

 

mer info

 

 

 

Teckna Jazzen!

Workshop för barn

På stora scen salongen. Söndag 12 november kl 11.00

Teckna Jazzen

Jenny Svenberg Bunnel har blivit något av jazzens huskonstnär. Ibland - som på första upplagan av Älmhult Music&Arts så projiceras hennes jazz-kroki live på en duk så publiken kan ta del av det samtidigt som de lyssnar på musiken. Ibland dyker hon bara upp med blocket på någon av Sveriges jazz-scener.

I workshopen "Teckna Jazzen" har hon krokat arm med pianisten Karin Johansson för att sprida formen till fler - nämligen barnen.

Efter att barnen fått en plats - fått hälsa och känner sig hyggligt bekväma så fortsätter det med att barnen får prova att använda flytande tusch, bambupennor, träkol, penslar, kritor och vattenfärger m.m.
Karin börjar spela och barnen tecknar, inspirerade av vad de ser och hör. En del väljer att i stället rita till musiken, sina egna bilder - och det går precis lika bra.

 

Begränsat antal platser: plats måste förbokas.

 

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.