Serveringsansvarig, deltid

Vi söker nu serveringspersonal på deltid. Arbetstiden är kvällar och helger och innebär jobb minst varannan helg. Sysselsättningsgraden beror på hur mycket helg du är redo att arbeta. Restaurangen är normalt öppen onsdag, fredag, lördag, söndag kväll.


Vi söker dig som:

  • är som yngst 20 år. Detta krävs för att man ska kunna vara serveringsansvarig enligt alkohollagen
  • är insatt i alkohollagen eller är redo att läsa på och ta ansvar som serveringsansvarig.
  • är social och tycker om att vara bland människor.
  • tycker om film och kultur.

Det är meriterande om du har erfarenhet från att servera på restaurang, men inget krav om du är rätt person för oss. Har du ännu inte fyllt 20 år så kan vi ändå behöva ha lite extra hjälp då och då så är du intresserad av en timanställning så kan du höra av dig i alla fall.


Vi är medlemmar i riksorganisationen Folkets hus och parker och kollektivavtal finns.


Skicka ett personligt brev och cv till föreståndare Anna Liljedahl på anna@folketshusalmhult.se snarast möjligt då urval sker löpande. 

 

Projektledare, publikutveckling

Visstidsanställning: 6 månader, anställningsgrad: 50 %.

(längre anställningstid och lägre anställningsgrad är också möjligt. Projektet ska vara klart under 2022.)

 

Vår verksamhet har blivit uppmärksammad nationellt och ligger i linje med det som man har kommit att kalla "hybridbio". Dvs en biograf som ligger mellan det som ofta kallas "block buster bio" (som till exempel Filmstaden) och "Art House Bio" som Spegeln i Malmö eller Bio Capitol i Stockholm. Som enda biograf på orten vill vi erbjuda både det breda och det smala, både storfilmer med brett tilltal och mer konstnärliga uttryck. Vi tycker själva att detta är vår stora styrka men att vi som en konsekvens blir lite spretiga i vår kommunikation. Vi har därför sökt och beviljats medel hos Svenska Filministitutet där vi vill titta närmare på hur vi kan utveckla vår verksamhet så att vi kan bli tydligare i våra koncept och vår kommunikation. Vi söker nu en självgående projektledare till detta spännande projekt.

 

Projektet innehåller grovt tre delar:

- En publikundersökning

- En praktisk åtgärdsdel (separat budget för att ta in hjälp finns)

- En presentationsdel (övriga bio-Sverige ska ta del av våra resultat)

 

Vi söker dig som 

- har eller håller på att avsluta en relevant eftergymnasial utbildning som till exempel medie- kommunikationsvetenskap, inom marknadsföring och segmentering eller liknande.

- är självgående och initiativrik

- trivs i rollen som ledare. Det är meriterande med eventuella föreningsengagemang eller liknande.

- är både strategisk och praktiskt inriktad. Det är meriterande att ha kompetens inom till exempel copywriting eller grafisk form. Till del kommer du att kunna ta extern hjälp med de delar du inte själv har kompetens för.

 

Efter urval kommer vi att be ett antal kandidater att läsa vår ansökan till Filminstitutet och i en intervju presentera ett förslag på upplägg av projektet. 

 

Skicka din ansökan eller hör av dig med frågor till ordförande Magnus Thuvesson på magnus@folketshusalmhult.se eller 0768-033060

Vaktmästare, arvoderat föreningsuppdrag

Vi söker någon som vill engagera sig lite extra i vår förening mot ett månatligt arvode. Vi tror att du förfogar rätt fritt över din tid, men känner dig lite rastlös och vill göra en insats för oss på Folkan. Det handlar om vanliga arbetsuppgifter för en vaktmästare med frihet att förlägga arbetstiden som det passar dig. Byta glödlampor, organisera utrustning, fixa med en kärvande biostol, sätta upp någon krok etc. Arbetstiden motsvarar ca 8 timmar i veckan, men vi hoppas att du gärna också vill titta in då och då och kolla läget, ta en kaffe och ha det lite trevligt.

 

Du är:

- initiativrik och händig

- social, positiv och utåtriktad

- det är meriterande men inget krav att ha grundläggande koll på ljudteknik

 

Hör av dig till föreståndare Anna på anna@folketshusalmhult.se eller ring på 0476-10180.

Timanställning

Vi håller ständigt utkik efter dig som vill jobba lite extra vid sidan om till exempel studier. Arbetsuppgifterna kan handla om punktinsatser som att:

- städa salongen efter matinéer på helgen

- plocka disk i restaurangen

- affischera

- servera och stå i baren

 

Hör av dig med din intresseanmälan  där du berättar lite om dig själv till anna@folketshusalmhult.se

Volontärer

Folkets hus i Älmhult leds och drivs av personer som tycker att kultur är viktigt för en ort som Älmhult. Vi har alla vår försörjning på annat håll och gör detta som ett givande fritidsintresse. Vi söker ständigt efter fler som vill vara med i vår gemenskap. Vi välkomnar alla sorts initiativ men ofta handlar engagemanget om något av nedanstående:

 

- hjälpa till i baren eller kiosken innan föreställningen börjar.

- vara maskinist vid filmvisningar.

- engagera sig i till exempel musik- eller föreläsningsgruppen

Givetvis så lär någon annan trevlig volontär dig allt du behöver veta om bioutrustningen eller kassamaskinen i baren.

 

En gång i månaden har vi volontärsträffar och ibland har vi trevliga fester. Varmt välkommen du också!

 

Alla volontärer jobbar ideellt, men får 30 % på allt i baren och halva priset på alla arrangemang i egen regi inklusive filmer och konserter.

 

Kontakta föreståndare Anna om du är intresserad! anna@folketshusalmhult.se eller 0476-10180

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.